Navigatie overslaan

Zon­ne-ener­gie leve­ran­cier enie​.nl start uniek ini­ti­a­tief: ZonneRuilen

Zonne-energieleverancier enie.nl uit Groningen start deze week met het initiatief ZonneRuilen. Hierbij krijgen eigenaren van bestaande zonnepanelen de mogelijkheid om hun zonnepanelen te verkopen aan enie.nl en deze vervolgens voor een gereduceerde prijs te huren.

Zekerheid in onzekere tijden

‘’We willen de duurzame voorvechters in Nederland ondersteunen in deze onzekere tijden. We merken dat onze klanten blij zijn met hun investering in eigen zonnepanelen, maar dat ze gezien de omstandigheden nu toch liever de beschikking hebben over het geïnvesteerde bedrag”, zegt Patrick van der Meulen van enie.nl over het initiatief. Met ZonneRuilen verkoop je als consument je zonnepanelen aan enie.nl en huur je deze vervolgens voordelig terug. “Op deze manier heb je direct de beschikking over extra geld, blijf je gebruik maken van zonne-energie van je eigen dak en huur je deze tegen prijzen die lager zijn dan stroom uit het energienet.’’

Ruim 700.000 woningen met zonnepanelen

De afgelopen jaren hebben ruim 700.000 huishoudens In Nederland de overstap gemaakt naar eigen zonne-energie. Een investering die gemiddeld zo’n vier à vijfduizend euro per woning kost. “Een positieve duurzame investering moet niet de reden zijn waarom iemand door de huidige omstandigheden liquiditeit tekortkomt. Daarom bieden we de mogelijkheid om de zonnepanelen in te ruilen voor een huurcontract. Je ontvangt dan niet alleen het grootste deel van je aankoopprijs terug maar wordt ook ontzorgd met verzekering, onderhoud en garanties”, aldus Van der Meulen. “Mocht je over een paar jaar toch weer ruimer bij kas zitten dan kun je de installatie weer terugkopen van enie.nl. Dat geeft flexibiliteit in onzekere tijden.”

Op korte termijn wil enie.nl ZonneRuilen ook aanbieden aan bedrijven.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring