Navigatie overslaan

Digital

Digi­tal

In Groningen versnelt digitalisering de transitie van de oude naar de toekomstbestendige economie. Op multidisciplinaire wijze wordt gekeken naar de maatschappelijke impact van digitalisering. Hoe kunnen we als mensen omgaan met de digitale wereld? Wat kunnen deze nieuwe mogelijkheden betekenen voor onze veiligheid en onze democratie? En hoe kunnen ze helpen om onze 21e -eeuwse ambities te versnellen.

Innovatief Groningen op de kaart zetten

MXT

Begin januari kwamen vanuit heel Europa tech-ondernemers en investeerders naar Groningen voor het MXT: de eerste editie van hét tech & music festival van Europa. Dé plek waar investeerders, ondernemers en talenten de kans krijgen om te netwerken, kennis te delen en elkaar te ontmoeten. Waarom dit event in Groningen plaatsvindt? Omdat we in Groningen een rijke digitale scène hebben waar we al jaren heel goed en succesvol samenwerken. Hier versterken we elkaar. Dit maakt de Groningse ondernemers beter, sneller en impactvoller. Het MXT event duurt drie dagen en vindt tegelijk plaats met Eurosonic Noorderslag. Tijdens de eerste editie van MXT waren er talloze workshops, meet-ups en keynotes van sprekers als special envoy Constantijn van Oranje, Tom Holkenborg (Junkie XL) en Sebastiaan Hooft.

Lees meer

De toekomst van samenwerken

Odyssey Momentum

Samenwerkingen naar een hoger niveau tillen? Odyssey is een digital-native stichting dat er op is gericht om iedereen in staat te stellen samen hun toekomst vorm te geven. De organisatie wil het samenwerkingspotentieel tussen mensen, organisaties en gemeenschappen naar een hoger niveau tillen en ontwikkelde hiervoor Odyssey Momentum. Dit is een metaverse voor samenwerkingen waarmee mensen vrijelijk hun eigen ruimtes, initiatieven en communicaties kunnen creëren.

Lees meer

Online misdaad bestrijden

Web-IQ

Hoe zetten we in ter bescherming van onze veiligheid? Web-IQ weet hoe. Dankzij OSINT (Open Source Intelligence) verzamelen en analyseren zij gegevens die verkregen zijn uit openbare bronnen, zoals het darkweb. Met hun software helpt Web-IQ nationale en internationale klanten bij het opsporen van criminele activiteiten. Dankzij een gemotiveerd team van softwareontwikkelaars, datawetenschappers, analisten en domeinexperts bestrijdt Web-IQ de misdaad wereldwijd.

Lees meer

Cybersecurity Noord-Nederland

Hanzehogeschool Groningen

Door de toenemende digitalisering groeit ook het aantal cyberaanvallen. Cybersecurity wordt hierdoor een steeds belangrijker punt van aandacht binnen onze maatschappij. Met name voor veel (MKB) bedrijven is het een uitdaging om veilig te digitaliseren en veilige producten te ontwikkelen. Cyber Security Noord-Nederland onderzoekt hoe we de samenleving kunnen beschermen tegen cyberaanvallen. Bovendien heeft het ministerie van EZK de provincie Groningen nadrukkelijk als koploper op het gebied van digitale economie en veiligheid benoemd.

Lees meer

Drie Groningse bedrijven in AI

In Groningen werken we hard aan de wereld van morgen. De stad heeft een sterke focus op duurzaamheid, zorg en innovatie, en het bruist er van de energie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel innovatieve bedrijven hier gevestigd zijn. In Groningen is de toekomst al begonnen.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring