Navigatie overslaan

Projecten in Life Science sector

Benieuwd naar op wat voor manier er wordt gewerkt aan de wereld van morgen binnen de gezondheidssector? In Groningen werken bedrijven, beleidsmakers en talenten samen aan de omslag van genezen naar gezond ouder worden. 

Geneesmiddelen sneller op de markt

UMCG en ICON

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe geneesmiddelen sneller op de markt komen en eerder beschikbaar zijn voor iedereen? Door al in een heel vroeg stadium onderzoek te doen onder patiënten die verblijven in een ziekenhuisomgeving. Daardoor zijn testresultaten en data van nieuwe medicijnen veel eerder voorhanden. Clinical Research Unit gaat daar voor zorgen. Een project wat uniek is voor Europa. UMCG en ICON hebben een bedrijfspand laten bouwen.

Hersenpleisters die lekkages tegengaat

Polyganics

Na een hersenoperatie komen lekkages helaas maar al te vaak voor. Deze kunnen een fatale afloop hebben. Liqcoseal is een duurzame en effectieve hersenpleister die lekkages tegengaat en vanzelf oplost in het lichaam. Bovendien heel eenvoudig in gebruik. Samen met chemiebedrijf Symeres onderzoekt Polyganics of de grondstoffen voor de pleister ook in Groningen geproduceerd kunnen worden.

Bundelen van gezondheidszorg, onderzoek, onderwijs en ondernemerschap

HTRIC

HTRIC, Health and Technology Research and Innovation Cluster, zet in op het versnellen van innovatie door gezondheidszorg, onderzoek, onderwijs en ondernemerschap te bundelen. HTRIC focust zich op maatschappelijke en klinische vraagstukken, baanbrekende innovaties. Met hun onderzoek stimuleren en verbeteren ze levenskwaliteit en zorgen ze voor meer gezonde levensjaren. 

Personalised & Connected Health Ecosystem

PCH

PCH, Personalised & Connected Health Ecosystem, is een open innovatienetwerk voor gezondheidsprofessionals, onderzoekers, start-ups en bedrijven. Het ecosysteem brengt partijen samen om te werken aan baanbrekende innovaties en uitdagingen. Maar ook om kansen te bespreken. Het ecosysteem faciliteert de ontwikkeling van innovatieve digitale producten en diensten die bijdragen aan de persoonlijk gezonde omgeving van de Groningers. 

Health & digital

Digitalisering is de versneller van alle thema's in Groningen. Het speelt een grote rol in ons doel om mensen gezond ouder te laten worden. Een voorbeeld hiervan is Artificial Intelligence. Dankzij deze digitale ontwikkeling kunnen we in Groningen een kunstheup, been of knie op maat laten ontwikkelen. 

Klik hier voor meer voorbeelden

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring