Navigatie overslaan

Antoi­ne — Developer

Antoine komt oorspronkelijk uit Frankrijk en studeerde Entrepreneurship & Marketing and UX/UI Design in Parijs. Hij ging in december 2017 aan de slag als developer bij Devhouse Spindle.

Van Parijs naar Groningen

“Ik ben opgegroeid op het Franse platteland, dus ik vond Parijs eigenlijk gewoon wat te druk. Na mijn afstuderen wilde ik heel graag ontdekken hoe het is om in een ander land te wonen en te werken. Na wat zoekwerk op het internet zag ik een vacature bij Spindle en daar ben ik gelijk voor gegaan. Dus binnen twee maanden na m’n afstuderen in Parijs, woonde en werkte ik in Groningen. De werkcultuur is hier heel erg open en vrijer vergeleken met andere bedrijven. Het bedrijfsmodel dat we hanteren is holacratie, wat simpel gezegd betekent dat je hier ook geen managers hebt rondlopen.”

Fietsstad

“Mijn eerste indruk van Groningen: wauw, zoveel fietsen! Ik hou heel erg van fietsen, maar Parijs is dan op z’n zachtst gezegd niet de meest vriendelijke stad daarvoor. Ik heb mijn fiets van mijn opa geërfd en het is heel fijn om hier een beetje rond te rijden. Nog geen kwartier fietsen, en je bent al op het mooie, open platteland. Op een goeie dag kun je kilometers ver zien. Groningen is daarnaast ook een hele dynamische stad en de mensen zijn open en evenwichtig. Misschien wel iets directer dan de gemiddelde Fransman, maar dat vind ik persoonlijk juist wel fijn.”

Vrienden maken hangend aan de hoogste muur ter wereld

“Het was heel makkelijk om hier nieuwe mensen te leren kennen. Ik ben sportief en hou van badminton en klimmen. Groningen heeft zelfs de hoogste klimmuur ter wereld, dat ziet er ook heel indrukwekkend uit. Ik heb me ingeschreven voor een paar lessen en daar is het natuurlijk makkelijk nieuwe mensen ontmoeten. En natuurlijk breng ik ook graag tijd door met mijn Spindle collega’s.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring