Navigatie overslaan

Cam­pus Com­mu­ni­ty Fund: eer­ste 60 mil­joen al geïnvesteerd

Sinds de lancering van het Campus Community Fund (CCF), in september vorig jaar, is er al meer dan 60 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van Campus Groningen. In totaal is er een half miljard euro beschikbaar om Campus Groningen een boost te geven.

De investeringen hebben onder andere plaatsgevonden in vastgoed, zoals het Innovatiecentrum Chemie & Engineering op Campus Groningen, in faciliteiten zoals Innolab Chemistry en Innolab Engineering, in veelbelovende startups, zoals Reperio, QDI Systems en SG Papertronics én in grote projecten zoals Open Diagnostics, Fascinating en 3D Implants.

“Voortvarende start”

Platformmanager Ronald Hesse spreekt van een ‘voortvarende start’. Volgens hem staan de volgende projecten alweer klaar voor financiering. Het is de ambitie om nog voor het einde van dit jaar 100 miljoen euro te investeren. Hesse roept ondernemingen met financieringsvraagstukken dan ook op vooral contact op te nemen. “Want we zijn open for business”, zegt hij.

Project: Fascinating

Eén van de projecten waarin het Fonds heeft geïnvesteerd, is het programma Fascinating, dat in samenwerking met Campus Groningen is ontwikkeld. Agrifirm, Avebe, Cosun Beet Company en FrieslandCampina bouwen met Fascinating aan een circulair landbouwsysteem dat een gezond dieet ondersteunt, in balans is met de natuur en economische impact realiseert. Het is een open test- en innovatieprogramma dat bedrijven, de landbouwsector, kennisinstellingen en de omgeving verbindt om haar doelen te behalen.

Campus Community Fund

Het Campus Community Fund (CCF) zag op 1 september vorig jaar het levenslicht. Het geld in de pot – een half miljard in totaal – is bestemd voor investeringen op de Campus, en dan in een van de sectoren waar Groningen sterk in is: agri-food, energie, chemie, gezondheid en digitale economie.

Het Campus Community Fund is mede mogelijk gemaakt dankzij de RABO-bank en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM).

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring