Navigatie overslaan

Duit­se Hen­kel sluit con­tract met bio­plas­tic­fa­briek Avan­ti­um in Delfzijl

Het Duitse Henkel – het bedrijf achter merken als Schwarzkopf, Persil en de lijnstift Pritt, heeft een afnamecontract gesloten met bioplasticfabriek Avantium in Delfzijl.

Avantium startte vorig jaar met de bouw van de fabriek in Delfzijl, die volgend jaar in bedrijf wordt geopend. Het gaat om de eerste commerciële fabriek van het bedrijf. De nieuwe fabriek is gebaseerd op door Avantium zelf ontwikkelde technologie. Met die technologie kan het bedrijf plantaardige grondstoffen omzetten in zogenaamd FDCA, een belangrijke grondstof voor de nieuwe groene plasticsoort PEF. Deze plasticsoort kan helemaal uit plantaardige grondstoffen gemaakt worden en is dan ook zeer goed recyclebaar.

Contract voor vijf jaar

Henkel wil FDCA gebruiken voor lijmsoorten in elektrische apparaten. De Duitsers hebben afgesproken in elk geval vijf jaar klant te blijven van Avantium. Eerder al sloten bedrijven als Carlsberg, LVMH (Givenchy en Louis Vuitton) en Resilux afnamecontracten met Avantium.

Nadat het bericht naar buiten kwam dat Henkel en Avantium een afnamecontract hebben gesloten, maakte het aandeel van Avantium een sprong van 11 procent op de Amsterdamse beurs.

Foto: de fabriek in aanbouw in Delfzijl.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring