Navigatie overslaan

Hen­ri­que — Mana­ger Func­ti­o­neel Ontwerp

Henrique studeerde bedrijfskunde in Groningen en werkte bij verschillende overheidsinstellingen, voordat ze in september 2018 bij DUO neerstreek.

Maatschappelijke relevantie

“Ik woon tegenwoordig in Hoogeveen en werk al 12 jaar bij de overheid, omdat ik maatschappelijke relevantie enorm belangrijk vind. Ik heb onder andere voor de Belastingdienst in Apeldoorn gewerkt, maar ook voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de Immigratie- en Naturalisatiedienst in Den Haag. Naast mijn werk als Manager Functioneel Ontwerp bij DUO, maak ik ook educatieve apps voor basisschoolleerlingen en geef ik programmeerles.”

Een groot softwarehuis

“Mensen associëren DUO natuurlijk vaak met studiefinanciering, maar we doen veel meer dan dat. DUO is bijvoorbeeld ook verantwoordelijk voor deel van het integratie- en naturalisatieproces van immigranten en het beheren van de gegevens van basisschoolleerlingen. De digitalisering van al die gegevens is een maakt ons eigenlijk tot een groot softwarehuis. De werksfeer is heel informeel en daarnaast is het natuurlijk een fantastisch mooi gebouw om in te werken. DUO biedt je ook heel veel nieuwe mogelijkheden binnen de organisatie. Er zijn opleidingen voor UX design of tester, ontwerp bouw, noem maar op. Je krijgt alle mogelijkheden om door te groeien in de dingen die je interessant vindt.”

Veel veranderd

“Ik heb in Groningen gestudeerd, dus ik kende de stad al heel goed. Ik heb hier ook nog steeds vrienden met wie ik regelmatig afspreek. Groningen is nog altijd een gezellige stad met veel studenten, maar er is ook een hoop veranderd sinds mijn studententijd. Het is leuk om te zien hoe hard de stad de afgelopen jaren is gegroeid. De Zernike campus is bijvoorbeeld echt enorm veranderd en heel bruisend geworden.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring