Navigatie overslaan

Juk­ka — Developer

Jukka is geboren en getogen in Finland en kwam in september 2016 naar Groningen. Hij werkt als developer bij Devhouse Spindle, waar hij zich onder andere bezig houdt met back-end development en backlog management.

Van Helsinki naar Groningen

“Mijn vriendin komt uit Groningen en we hebben elkaar ontmoet tijdens een vakantie in Kopenhagen. Het begon als een lange afstandsrelatie, maar ik kwam vaak langs, dus ik kende Groningen eigenlijk al vrij goed toen ik besloot om hier te komen wonen. Ik heb via de website foundedingroningen.com alle leuke start-ups en bedrijven naast elkaar gezet en gekeken of er vacatures open stonden. Zo kwam ik uiteindelijk bij Spindle terecht.

Informele werksfeer

Ik was zelfs de eerste niet Nederlands sprekende werknemer bij Spindle, maar iedereen was aardig genoeg om over te schakelen naar Engels als ik erbij was. Ze waren zelfs zo aardig om al het papierwerk voor me naar het Engels te vertalen! Ik ben nu Nederlands aan het leren, en dat gaat best goed. Wat best grappig is, in het Gronings dialect zeggen mensen “moi” tegen elkaar als groet. En dat is hetzelfde in het Fins, dus ik voelde me al heel snel thuis hier! De mensen zijn ook heel open en de werksfeer is heel informeel.”

Levendig en compact

Groningen is voor mij echt de perfecte grootte voor een stad. Ik woonde hiervoor in Helsinki, en dat is echt een hele uitgestrekte stad. Groningen is lekker compact en alles is heel dichtbij. Het heeft een beetje de sfeer van een dorp, maar met alle faciliteiten van een grote stad en heel levendig, dus ik vind het heel fijn om hier te wonen. Ik hou erg van speciaalbier en eten, en er zijn meer dan genoeg leuke restaurants en cafés hier te ontdekken. Ik denk dat mijn favoriete plek wel echt de markt op de Vismarkt is, en daar probeer ik elke zaterdag heen te gaan voor de geweldige sfeer en al dat heerlijke en verse voedsel.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring