Navigatie overslaan

Marloes — Func­ti­o­neel Ontwerper

Marloes studeerde technische bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds september 2018 bij DUO als functioneel ontwerper.

Zoveel mogelijkheden

“Mijn studie was heel breed, dus na m’n afstuderen was ik een beetje zoekende. Wat vind ik nou echt leuk? Ik was bij een banenbeurs en liep toevallig langs de stand van DUO. Ze boden heel veel leuke functies aan en toen heb ik me aangemeld voor hun masterclass, een soort van traineeship van vier weken, zodat ik me kon oriënteren op wat bij me paste en wat me leuk zou lijken.”

Losse sfeer

“Ik ben uiteindelijk als functioneel ontwerper aan de slag gegaan bij het gegevensmagazijn van DUO. Dat doe ik nu nog maar een paar maanden, maar ik vind de losse sfeer hier echt heel fijn. Iedereen is heel open en staat klaar om je met iets te helpen. Het is ook heel makkelijk om mensen even aan te schieten met een vraag, ook als ze bij een andere afdeling werken. Wat ik ook heel fijn vind, is dat je alle mogelijkheden krijgt om nieuwe dingen te leren, door te groeien en je te specialiseren. En daarnaast krijg je ook tijdens werktijd de mogelijkheid om jezelf te ontplooien en iets heel anders te doen of te leren.”

Veel internationaler

“Groningen is heel fijn wonen en ik heb hier een leuke baan en een leven opgebouwd, dus ik heb ook helemaal geen reden om weg te gaan. Alle voorzieningen van een grote stad heb je hier ook, maar het is gemoedelijker en alles is dichtbij. De stad is de afgelopen jaren ook ineens veel internationaler geworden en dat is heel leuk om te zien. Er zijn heel veel nieuwe, jonge bedrijven bijgekomen en qua werk zijn er dus ook heel veel mogelijkheden. Maar toch heeft Groningen nog steeds dat intieme karakter en dat ons kent ons, dat vind ik heel fijn.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring