Navigatie overslaan

Stel­la — Android Developer

Stella is geboren in Albanië en opgegroeid in Griekenland en studeerde Computer Science and Business & Economics in Patras. Ze woont sinds maart 2017 Groningen en werkt voor Devhouse Spindle als Android Developer.

Een hele Europese stad met een bloeiende start-up scene

“Ik woon nu iets meer dan een jaar in Groningen en wat me in de eerste instantie aantrok, was de bloeiende start-up scene hier. Het is in alle opzichten een hele Europese stad, waar zo’n beetje iedereen Engels spreekt. Ook is het natuurlijk een van de meest fietsvriendelijke steden van Europa.

Toen ik nog in Griekenland studeerde, zat ik bij AIESEC, een internationale jeugdorganisatie voor wereldproblematiek, leiderschap en management. Ze hebben ook een afdeling in Groningen, waardoor het voor mij eigenlijk heel gemakkelijk was om hulp te krijgen en me hier te settelen. Maar als EU burger is het in Nederland eigenlijk ook allemaal niet zo moeilijk of anders, op het andere belastingmodel na.”

Levendige stad, fantastische cocktails

“Toen ik naar Groningen kwam, heb ik eerst een tijd als app developer voor een bedrijf genaamd MetaMicro gewerkt. Tot Spindle contact met me opnam via LinkedIn, voor een openstaande functie als Android ontwikkelaar. Ik heb de overstap gemaakt en werk ook hier met veel plezier.”

In Groningen is geen gebrek aan leuke activiteiten. Het is een hele levendige stad, zonder sluitingstijden voor bars en café's. Ik verbaasde me erover dat hier ook echt hele grote en bekende bands optreden. Daarnaast zijn er ook een paar toffe bars zoals Mr. Mofongo, waar je hele goede cocktails kunt krijgen. En de Toeter, waar ze een enorme selectie aan speciaalbieren hebben.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring