Navigatie overslaan

Hon­der­den sol­li­ci­tan­ten voor baan bij Holthausen-Hyzon

Holthausen-Hyzon in Winschoten, waar komende jaren honderden waterstoftrucks worden gebouwd, heeft afgelopen weken ruim 220 sollicitaties binnengekregen. Het bedrijf maakte onlangs bekend zo’n 300 medewerkers te zoeken.

Binnenkort krijgen de eerste twaalf medewerkers van de Winschoter truckbouwer een contract aangeboden, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Het gaat dan om zes elektromonteurs en zes mechanisch monteurs.

Een maand geleden startte de wervingscampagne voor nieuwe werknemers voor Holthausen-Hyzon. Het is de bedoeling dat er eind dit jaar honderd mensen in de fabriek werken. Eind volgend jaar moet dat aantal gestegen zijn naar 300.

In Winschoten wordt sinds dit jaar onder het label van Hyzon gebouwd aan waterstoftrucks. Hyzon is een samenwerking tussen Holthausen Clean Technology en het Amerikaanse Hyzon.

Waterstoftrucks

Volgens directeur Carl Holthausen is het de bedoeling dat de fabriek waar de waterstoftrucks worden gebouwd in augustus 100 procent operationeel is.

De orders lopen ondertussen binnen. Zo bestelde Nieuw-Zeeland al 1500 trucks voor de komende vijf jaar. Maar ook transportbedrijven dichter in de buurt bestellen waterstoftrucks. Uiteindelijk wil Hyzon jaarlijks 2000 waterstoftrucks gaan bouwen. Dat moet dan leiden tot 1000 directe en indirecte banen.

Hyzon neemt het personeel in kleinere groepen aan, zodat de monteurs goed kunnen worden opgeleid.

Om de zoektocht naar geschikt personeel zette het bedrijf werving- en selectiebureau ASBR in Hoogezand in.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring